Випущено перший у Європі 8-метровий автобус на водні

Випущено перший у Європі 8-метровий автобус на водні

05 жовтня 2022
0

Компанія Rampini презентувала перший водневий автобус італійського виробництва - модель Hydron. Ця машина також стала першим у Європі 8-метровим автобусом на паливних елементах. Новинка вміщує 48 пасажирів і має запас ходу до 450 км.

Силова установка Fuell Cell розвиває 30 кВт, на даху встановлені балони для 10,8 кг водню, є також батареї. У рух машину приводить електромотор максимальною потужністю 230 кВт. Широкій публіці Hydron покажуть на виставці Next Mobility Exhibition, яка пройде з 12 по 14 жовтня в Мілані.

Rampini також виводить на ринок ще дві моделі з нульовим шкідливим викидом - електрично-акумуляторні автобуси Sixtron і Eltron. Перший, довжиною всього 6 м, призначений для руху історичним центром міст. Він розрахований на 31 пасажира і має запас ходу до 250 км.

Одна така машина вже експлуатується на острові Прочида (біля Неаполя), який визнаний культурною столицею Європи 2022 року. Що ж стосується Eltron, то ця чергова модернізація моделі E80 - електричного первістка Rampini, що випускається з 2010 року. У салон тут ведуть три двері, а запас ходу досягає 300 км.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація