Виробництво першого польського електромобіля Izera відкладено

Виробництво першого польського електромобіля Izera відкладено

25 січня 2023
0

Державна компанія ElectroMobility Poland (EMP) підтвердила, що виробництво електромобілів Izera розпочнеться не раніше кінця 2025 року. Про це EMP повідомив Automobilwoche.

Державна компанія також підтверджує, що будівництво заводу в Явожному тепер планується розпочати на початку 2024 року. ElectroMobility Poland не надала жодної додаткової інформації.

Як повідомляється, виробництво має фактично розпочатися у 2024 році. Тому невідомо, чому зараз затримується початок будівельних робіт, а також початок виробництва. Можливі проблеми із затвердженням або фінансуванням проєкту, але, звичайно, і з розробкою автомобіля: EMP лише у листопаді 2022 року підтвердив, що автомобілі Izera мають бути засновані на платформі Geely SEA.

Якби ця співпраця була прийнята лише у листопаді 2022 року, це був би надто щільний графік, навіть з повним поглинанням технології Geely, для перепроектування, розробки та, перш за все, достатнього тестування автомобілів для початку виробництва у 2024 році. Втім EMP отримала лише ліцензію на виробництво автомобілів на основі SEA, але не купує жодних компонентів платформи. Тому EMP має організувати виробництво компонентів разом із постачальниками.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація