Власникам Mercedes-Benz дозволили їздити на автопілоті, не тримаючись за кермо

Власникам Mercedes-Benz дозволили їздити на автопілоті, не тримаючись за кермо

11 червня 2023
0

Компанія Mercedes-Benz отримала дозвіл продавати у Каліфорнії машини з автопілотом. Повідомляється, що системи автопілота третього рівня не вимагають постійного контролю водіїв: вони можуть знімати руки з керма і навіть заплющувати очі під час руху. Подібною автономною системою сьогодні оснащені S-Class та електричний ліфтбек EQS. Проте пересуватися в автоматичному режимі першому етапі можна буде завжди.

Незважаючи на те, що автопілот третього рівня Mercedes-Benz дозволяє прибирати руки з керма та заплющувати очі, водій все одно повинен мати можливість взяти керування на себе в екстреній ситуації. Влада Каліфорнії хоч і дозволила вільний продаж автономних моделей, але водночас наклала низку обмежень на керування подібними автомобілями.

Наприклад, машини з працюючим автопілотом можна буде використовувати виключно на магістралях і при швидкості не вище 64 кілометрів на годину. У міських умовах активувати автопілот поки що заборонено. Крім того, водіям не можна прибирати руки з керма під час сильного дощу, а також проїжджаючи місця проведення будівельних робіт. Крім того, перед запуском автопілота водіям необхідно буде переглянути навчальні відеоролики.

Джерело: Мотор
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація