Власники електрокарів залишають більший вуглецевий слід, ніж любителі ДВЗ

Власники електрокарів залишають більший вуглецевий слід, ніж любителі ДВЗ

07 жовтня 2024
2

Нове дослідження, проведене вченими з Університету Турку (Фінляндія), виявило парадоксальний факт: власники електромобілів залишають більший вуглецевий слід, ніж середньостатистична людина.

Попри екологічність транспорту, дослідники з'ясували, що вищі доходи та відповідний спосіб життя власників електромобілів призводять до збільшення їхнього загального вуглецевого сліду.

У дослідженні, опублікованому в PLOS Climate, було проаналізовано дані з опитування CLIMATE NUDGE, у якому взяли участь понад 3800 осіб.

Результати показали, що власники електромобілів зазвичай багатші та більш освічені, ніж середній споживач, і проїжджають більше кілометрів на рік. Однак їхній вуглецевий слід залишається вищим за середній, оскільки вони витрачають більше енергії, купують більше товарів і здійснюють більше подорожей.

Дослідники зазначають, що, незважаючи на відсутність прямих викидів від електромобілів, їхні власники часто споживають енергію, що виробляється на вугільних електростанціях, що в підсумку збільшує загальний вуглецевий слід.

Дослідження підкреслює важливість комплексного підходу до розв'язання проблеми зміни клімату, який має враховувати не лише технологічні інновації, а й зміну загального споживання ресурсів.

Джерело: NV.UA
Фото: ОККО

Обговорення новини

Ігор Ф  

Власники електрокарів залишали б ще більший вуглецевий слід, якби їздили на ДВЗ!

+2ВІДПОВІСТИ  
ВладГ  

Ігор Ф, авторам статті логіка невідома ...

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація