Власники Porsche агітують компанію створювати менше електромобілів

Власники Porsche агітують компанію створювати менше електромобілів

11 червня 2024
1

Акціонери Porsche поставили під сумнів амбітні плани автовиробника щодо переходу на масовий випуск електромобілів через уповільнення попиту на кількох світових ринках.

На щорічних зборах акціонерів Porsche у п'ятницю деякі інвестори запитали, чому компанія продовжує йти за планом, згідно з яким наступного року на електромобілі повинно припадати понад 50% від загального обсягу продажів бренду. Моріц Кроненбергер з Union Investment сказав, що Porsche має прагнути збільшити маржу та вільний грошовий потік, продаючи більше моделей з двигуном внутрішнього згоряння, поки попит на електромобілі знову не підніметься.

Акції Porsche втратили більше третини своєї вартості за останній рік, і компанія стикається з зростаючим тиском у Китаї через скорочення продажів електромобілів.

Виступаючи під час зборів акціонерів, виконавчий директор Porsche Олівер Блуме захистив план оновлення п'яти з шести моделей та сказав, що це окупиться в майбутньому. Однією з найважливіших нових моделей Porsche є електричний Macan.

Інго Шпіх з Deka Investment також поставив під сумнів прихильність компанії до електромобілів. Bloomberg повідомляє, що він висловив сумнів щодо попиту на електромобілі та сказав, що Porsche має не піддаватися тиску ринку з метою зниження цін. За даними Bloomberg, Porsche хоче, щоб у 2030 році на електричні моделі транспортних засобів припадало більше 80% продажів.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

No Mercy  

Яке уповільнення попиту на електромобілі? Не може бути. Не треба наговорювати

-8ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація