Volkswagen тестує оновлений Passat в кузові універсал

Volkswagen тестує оновлений Passat в кузові універсал

29 квітня 2023
0

Німецький автовиробник Volkswagen продовжує працювати над наступним поколінням моделі Passat, прототипи якої повернулися на трек Nurburgring для швидкісних тестів. Уже восени 2022 року було помічено різні пробні автомобілі на трасі, і здається, що німецький автовиробник хоче зробити кілька останніх налаштувань, перш ніж випустити у продаж популярний універсал.

Новий Passat буде продаватися виключно у вигляді універсала, а ID.7 замінить седан Passat, і тільки у Європі. Нагадаємо, що Passat був знятий з продажу в США після модельного року 2022, і не було жодних ознак того, що його наступник з'явиться в Сполучених Штатах.

Для нової моделі Volkswagen доручив Skoda більшість розробок, але це не дивує, оскільки існує близьке споріднення між німецькою моделлю та її чеським «кузеном». Як і Passat, так і Superb будуть вироблятися на заводі Volkswagen Group у Братиславі (Словаччина), залишаючи обсяги виробництва електромобілів в Емдені (Німеччина) та Квасині (Чехія). Зауважимо, що Superb продовжить бути доступним у вигляді ліфтбека та універсала.

Зникнення седана Passat з ринку не дивує, оскільки D-сегмент Європи постійно втрачає клієнтів, адже все більше людей переходять на SUV. Ford Mondeo та Opel Insignia, колись популярні автомобілі D-сегменту, більше не доступні, оскільки сегмент продовжує скорочуватися.

Що стосується нового Passat B9, то він стане еволюцією існуючого автомобіля на платформі MQB. Він отримає нові та більш ефективні бензинові та дизельні двигуни, розроблені відповідно до майбутніх стандартів викидів Euro 7. Гібридні силові агрегати, що підключаються до електромережі, не підтверджені, але можна з упевненістю припустити, що вони будуть частиною асортименту. Вихід нового Passat заплановано на вересень цього року, а це означає, що офіційний дебют, швидше за все, відбудеться протягом наступних кількох місяців.

Джерело: MMR
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація