Volkswagen заборонив постачання своєї продукції із Китаю до Росії

Volkswagen заборонив постачання своєї продукції із Китаю до Росії

27 лютого 2023
3

Volkswagen почав активно боротися із «сірим» імпортом своїх автомобілів до Росії. Німецький концерн заборонив своїм дилерам у Китаї продавати автомобілі до інших країн. Справа в тому, що після узаконення російським урядом «паралельного імпорту» великі китайські дилерські мережі налагодили постачання автомобілів Volkswagen до країни-агресора. Через ці канали відправлялася продукція заводу Volkswagen Anhui та спільних підприємств SAIC Volkswagen Automotive та FAW-Volkswagen.

Також дилерам заборонено співпрацювати із китайськими посередниками, які перепродують оптові партії автомобілів Volkswagen російським дилерам. Усі вони потрапили до «чорного списку». Таким чином, продукція місцевих спільних підприємств буде доступна лише на китайскькому ринку.

Одночасно запроваджено заборону на продаж у Росію запасних частин китайського виробництва. Тобто тепер росіяни не зможуть ні придбати новий Volkswagen, ні відремонтувати старий. Принаймні із використання оригінальних деталей.

У самій же Росії офіційні продажі автомобілів брендів німецького концерну припинилися навесні 2022 року. Тоді ж зупинилися конвеєри місцевих підприємств, які випускали автомобілі Volkswagen та Skoda.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

3xcool  

Респект! Так можливо це вдарить і по сірому імпорту ID4 в Україну, але це дрібниця порівняно з тим, щоб русня могла їздити лише на білих лада каліна!
Дякую VAG, чекаємо на інших!

+9-1ВІДПОВІСТИ  
RaMoNVicious  

3xcool, це не пов'язані речі - VW вийшов з ринку рашки і не хоче щоб їх продукція там продавалася.

+4ВІДПОВІСТИ  
3xcool  

RaMoNVicious, я розумію. Теоретична заборона дилерам імпортувати авто з китаю, може мати наслідки і на сірий імпортв Україну, я про це. Але знову ж, ми спокійно це переживем, аби русню обмежували більше і більше. Нехай вони в кам'ний вік скатяться...

+7ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація