Volvo показали інноваційну гібридну вантажівку з рекордним запасом ходу

Volvo показали інноваційну гібридну вантажівку з рекордним запасом ходу

14 жовтня 2023
0

Volvo Trucks представили прототип незвичайної гібридної вантажівки SuperTruck 2. Новинка складе конкуренцію моделі Tesla Semi та відрізняється рекордним запасом ходу. Про це розповіли на сайті Carscoops.

Розробка проєкту Volvo SuperTruck 2 розпочалася ще у 2016 році. Тоді Міністерство енергетики США поставило перед компанією завдання - розробити тягач, який був би на 100% ефективнішим за свій аналог із ДВЗ.

У Volvo Trucks заявили, що їхня нова гібридна вантажівка на 134% ефективніша за схожу модель 2009 року. У цьому заслуга просунутої аеродинаміки та інноваційної силової установки.

Кабіна клиноподібної форми, обтічники та задня частина тягача дали змогу знизити лобовий опір на 50%. Також SuperTruck 2 легший за конкурентів, завдяки використанню композитного карданного вала та зменшеної кількості осей.

Volvo SuperTruck 2 оснащений «м'якою» гібридною установкою, яка дозволяє не використовувати двигун на холостому ходу. За словами компанії, вантажівка отримала рекордний запас ходу під час випробувань з повною масою 29 483 кг.

Презентація нового тягача відбудеться на виставці менеджменту Американської асоціації вантажоперевізників 2023 року. Вона відбудеться з 14 по 17 жовтня в Остіні, штат Техас.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація