Volvo призупиняє виробництво у Швеції

Volvo призупиняє виробництво у Швеції

11 травня 2022
0

Шведський автогігант Volvo Cars припиняє виробництво з 10 до 13 травня на своєму підприємстві в Торсланді (на півдні Швеції).

«З вівторка по п'ятницю Volvo Cars буде змушена скасувати одинадцять робочих змін на заводі в Торсланді», - пише газета Goteborgs-Posten.

Як заявив прес-секретар Volvo Іан Тонкін, основною причиною припинення виробництва на цьому тижні є перебої з постачанням комплектуючих із Китаю. Складнощі виникли через новий спалах коронавірусної інфекції у цій країні.

Раніше повідомлялося, що насамперед шведський автовиробник відчуває нестачу напівпровідникових виробів. Це може негативно вплинути на показники виробництва нових авто у другому кварталі 2022 року, який завершиться в червні.

У лютому 2022 року повідомлялося, що найближчими роками Volvo Cars інвестує 10 млрд шведських крон у свій завод у Торсланді, готуючи його до виробництва повністю електричних автомобілів наступного покоління.

«У рамках запланованих інвестицій компанія впровадить на заводі низку нових екологічніших технологій та виробничих процесів. До них відносяться впровадження великого лиття алюмінієвих деталей кузова (мегалиття), новий цех зі збирання акумуляторів та повністю оновлені цехи фарбування та фінального складання», - повідомляла тоді компанія.

Завод у Торсланді має виробничу потужність 300 000 автомобілів на рік і є одним із найстаріших виробничих підприємств Volvo Cars. Він був відкритий у квітні 1964 року шведським королем Густавом VI Адольфом і довгий час був найбільшим підприємством у країні.

Джерело: DIP AUTO

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація