Volvo Trucks представляє надпотужну вантажівку FH16

Volvo Trucks представляє надпотужну вантажівку FH16

31 січня 2024
0

Volvo Trucks представляє новий двигун для культової вантажівки FH16. Новий 17-літровий двигун вирізняється винятковою ефективністю використання пального й довговічністю та з легкістю впорається з найскладнішими перевезеннями завдяки потужності до 780 к.с. і крутному моменту до 3800 Нм. Крім того, цей двигун сертифіковано для роботи на біопаливі.

Безперервні швидкісні поїздки з великими вантажами - це справжній виклик, але не для нового 17-літрового двигуна стандарту Євро 6 від Volvo для вантажівки FH16. Цей двигун створений для найскладніших перевезень та має три рівні потужності: 600, 700 та 780 к.с. Крутний момент становить 3000, 3400 й 3800 Нм у найпотужнішій версії. Вища потужність і крутний момент сприяють підвищенню керованості, максимальній продуктивності й ефективності споживання пального.

«Я з гордістю представляю наш новий двигун. Справжній шедевр, над яким працювали кращі інженери у світі. Версія 780 - це найпотужніший двигун у галузі. Ніхто не хоче застрягти на крутому схилі з величезним вантажем через замалі крутний момент і потужність. Тому ми зосередилися на тому, щоб зробити двигун D17 дуже потужним, надійним і чуйним. А наші клієнти отримали можливість виконувати роботу швидше та з кращою ефективністю споживання пального», - говорить Маркос Вайнгартнер, менеджер із продукції Volvo Trucks.

Двигун D17 оснащено одним ефективним турбокомпресором, який підвищує чуйність двигуна та робить водіння приємнішим. Інноваційна запатентована Volvo форма поршня з хвилеподібною камерою згоряння оптимізує згоряння, нова система впорскування заощаджує пальне, а збільшений максимальний тиск у циліндрі забезпечує високу потужність.

Потужність гальмування двигуном у всьому діапазоні швидкостей значно підвищена завдяки винятковій чуйності двигуна. Це також забезпечує швидке перемикання передач, уповільнює зношування гальмівних колодок і дискових гальм та підвищує ефективність на спусках.

Усі версії нового двигуна D17 сертифіковано для роботи на гідроочищеній рослинній олії (HVO). Версію з потужністю 700 к.с. також сертифіковано для роботи на 100% біодизелю (B100). Коробку передач найпотужнішої версії було оновлено для роботи за 3800 Нм, а ефективний ККД версій на 3000 й 3400 Нм було додатково підвищено.

«Я впевнений, що власники та водії оцінять вищу потужність гальмування двигуном і можливість використання HVO та біодизеля. D17 - це прекрасний двигун для неймовірної вантажівки. Усі наші клієнти, які покладаються на Volvo FH16 у щоденній роботі, тепер матимуть ще потужніший інструмент, який допоможе їм», - говорить Маркос Вайнгартнер.

Продаж вантажівки Volvo FH16 з новим двигуном почнеться в середині 2024 року. Початок виробництва заплановано на другу половину 2024 року для ринків Європи та Австралії.

Новий двигун доступний у новій моделі Volvo FH16 Aero та в останній версії Volvo FH16.

Джерело: AUTO-Consulting
Фото: Volvo Trucks

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація