Volvo Trucks представляє революційний тягач VNL

Volvo Trucks представляє революційний тягач VNL

24 січня 2024
0

Компанія  23 січня презентувала магістральний тягач VNL наступного покоління. Машина встановлює нові стандарти у сфері аеродинаміки, безпеки та комфорту. Порівняно з попередником, витрата палива знижена на 10%.

Зовні модель відрізняється новою решіткою радіатора з прутами, розташованими під тим же кутом, що і фірмова коса смуга Volvo.

З'явилися модерні L-подібні світлодіодні фари - на кшталт європейських побратимів FH. Свій внесок в зниження аеродинамічного опору вносять вигнуте вклеєне лобове скло і зменшені зазори між кабіною і напівпричепом.

В інтер'єрі з'явився цифровий щиток приладів, управління автоматичною коробкою передач I-Shift винесено на підрульовий перемикач.

Водій оцінить передовий стоянковий кондиціонер, який працює від бортової 24-вольтової мережі, яка вперше застосована на американських тягачах.

Можна вибрати один з шести варіантів кабіни: денну VNL 300 Day Cab, VNL 440 - з 42-дюмовим спальником та середнім дахом, VNL 640 та VNL 660 - з 62-дюймовим спальником, середнім чи високим дахом відповідно, а також VNL 840 та VNL 860 - з 74-дюймовим спальником, середнім та високим дахом.

Відмінну керованість та підвищену плавність ходу забезпечує адаптивна пневмопідвіска задніх коліс Global Rear Air Suspension, яка вдало поєднується з фірмовою системою динамічного рульового управління Volvo Dynamic Steering.

Volvo VNL оснащується передовим турбодизелем D13 останнього покоління, який доступний у чотирьох варіантах потужності - від 405 до 500 к.с. З ним у парі працює оптимізована автоматична КП I-Shift, яка перемикає передачі на 30% швидше. Тягач побудований на новітній платформі, яка може бути адаптована під електричні силові установки - як на акумуляторних батареях, так й на водневих паливних елементах.

Volvo VNL отримав передові системи активної безпеки. Вперше у галузі він оснащується системою автоматичного виклику екстрених служб E-Call. У комплектацію входять система Volvo Active Driver Assist Plus з функцією Pilot Assist, яка автоматично утримує автопоїзд у центрі смуги.

Водій також оцінить Adaptive Cruise Control із функцією Stop&Go для руху в тягнучках, систему сканування сліпих зон Blind Spot, а також екстреного гальмування при загрозі зіткнення - Forward Collision Warning. Поліпшенню оглядовості сприяє система камер замість традиційних дзеркал, доступна як опція.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація