Volvo Trucks презентувала перший повністю електричний бетонозмішувач

Volvo Trucks презентувала перший повністю електричний бетонозмішувач

17 лютого 2023
0

Компанія Volvo Trucks поставила перший повністю електричний бетонозмішувач великої вантажопідйомності. Це ще один крок до скорочення викидів у будівельній галузі. Електрифікація транспортування бетону була складним завданням через великі навантаження та необхідність безперервного перемішування, але Volvo у співпраці з CEMEX вдалося створити безшумний автобетонозмішувач, який працює на чотирьох потужних батареях.

Електричний бетонозмішувач Volvo FMX був переданий провідній компанії з виробництва будівельних матеріалів CEMEX у Берліні. Електровантажівка почне працювати на заводі компанії цього місяця. Акумуляторна електрична вантажівка - це остання розробка в рамках угоди між Volvo та CEMEX 2021 року про співпрацю та виробництво транспорту без викидів. Будівельна галузь - один із найбільших винуватців токсичних викидів CO2, і впровадження акумуляторних електричних технологій дозволить зробити її екологічнішою.

Volvo FMX оснащений двома електродвигунами потужністю 330 кВт, чотирма батареями по 360 кВт.год і коробкою передач I-Shift. Колісна база складає 4100 мм. Місткість бетономішалки - 9 м3. За словами президента Volvo Truck Роджера Енна, безшумна робота електробетономішалки забезпечує найкраще середовище для людей, які працюють на будівельних майданчиках, а також для мешканців, які живуть поблизу.

Мета компанії полягає в тому, щоб до 2030 року половина всіх продажів нових вантажівок припадала на електричні автомобілі. Volvo Trucks прагне нульового рівня викидів парникових газів у ланцюжку створення вартості не пізніше 2040 року.

Volvo Trucks лідирує у випуску важких електромобілів із нульовим рівнем викидів. У 2019 році Volvo представила свою першу комерційну електричну вантажівку Volvo FL Electric, що започаткувало галузеву революцію. За FL Electric пішов Volvo VNR Electric, який був запущений у Північній Америці у 2020 році. Спираючись на свій успіх, у вересні минулого року Volvo представила три 44-тонні електричні вантажівки, одні з найважчих у своїй лінійці. Таким чином, компанія довела свій портфель до шести комерційних вантажівок - більше, ніж будь-яка інша компанія.

Електричні вантажівки Volvo привертають увагу клієнтів найвищого рівня. Так, Amazon замовила 20 самоскидів Volvo FH Electric вантажопідйомністю 44 тонни та запасом ходу до 300 км.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація