Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво електровантажівок вагою 44 тонни

Volvo Trucks розпочинає серійне виробництво електровантажівок вагою 44 тонни

15 вересня 2022
0

Volvo Trucks запустила серійне виробництво своїх великовантажних електромобілів. Електричні версії моделей FH, FM і FMX, які доступні для замовлення з травня, почали вироблятись серійно в Гетеборзі, Швеція. З наступного року вони також будуть вироблятися у Генті, Бельгія.

Volvo виробляє електричні вантажівки FH Electric, FM Electric та FMX Electric, які можуть працювати з повною масою 44 тонни на тій самій лінії, що й вантажівки внутрішнього згоряння. Акумулятори поставляються із заводу зі збирання акумуляторів у Генті. Автомобілі є електричними версіями «найважливішого асортименту продукції компанії». На ці три моделі припадає близько двох третин продаж компанії, йдеться в заяві виробника.

За словами Volvo, компанія є «першим у світі виробником вантажівок», яка «зараз розпочала серійне виробництво важких електричних вантажівок вагою 44 тонни». З трьома новими моделями Volvo Trucks тепер серійно виробляє загалом шість електромобілів: решта трьох - це електричні версії моделей вантажівок середньої вантажопідйомності Volvo FE та Volvo FL, а також VNR для Північної Америки.

«Це важлива віха, яка доводить, що ми перебуваємо в авангарді перетворення галузі. Менш ніж два роки тому ми вперше представили наші великовантажні електричні вантажівки. Тепер ми збільшуємо кількість і поставлятимемо ці чудові вантажівки клієнтам по всій Європі, а пізніше також в Азії, Австралії та Латинській Америці», - каже Роджер Альм.

Три надпотужні електричні моделі доступні для замовлення з травня. За словами президента Volvo Trucks, компанія вже продала понад 2600 електричних вантажівок, зокрема близько 1000 великовантажних моделей.

«Ми очікуємо, що обсяг значно збільшиться у найближчі кілька років. До 2030 року не менше 50 відсотків наших вантажівок, що продаються у всьому світі, мають бути електричними», - продовжує Альм.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація