Volvo Trucks збільшує випуск електричних вантажівок

Volvo Trucks збільшує випуск електричних вантажівок

19 вересня 2023
0

Днями компанія Volvo Trucks розгорнула випуск електричних вантажівок ще на одному своєму заводі - у бельгійському місті Гент. Тут випускатимуть моделі важкого класу - FH, FM та FMX Electriс, розраховані на роботу у складі автопоїзда повною масою до 44 т.

Це найбільший виробничий майданчик Volvo Trucks, потужністю до 45 тис. вантажівок на рік. Машини на електротязі виготовляють на одному конвеєрі з дизельними. Акумулятори постачатимуть із нещодавно відкритого спеціалізованого заводу неподалік.

Таким чином, електричні вантажівки Volvo Trucks сьогодні виробляються вже на чотирьох підприємствах. Все почалося із заводу в Бленвіллі (Франція), де з 2019 року освоїли випуск екологічно чистих сміттєвозів та міських розвізних моделей. Наступного року в американському Нью-Рівері запустили складання машин VNR Electric для регіональних перевезень.

А в 2022 році виробництво електровантажівок Volvo стартувало і на заводі в Туві (Швеція). Таким чином, Volvo Trucks став першим виробником вантажівок у світі, який запустив у серію машини важкого класу на електротязі. На даний момент Volvo Trucks отримав замовлення на 6000 автомобілів zero emission із 42 країн.

Джерело: Авто Центр
Фото: Volvo Trucks

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація