Volvo випустить не менше шести моделей електромобілів до 2026 року

Volvo випустить не менше шести моделей електромобілів до 2026 року

04 лютого 2023
0

Шведська марка Volvo, що належить китайській Zheijang Geely Holding Group, має намір найближчими роками розширити асортимент електромобілів, щоб досягти успіху на азійському ринку. До 2026 року Volvo представить не менше шести моделей електромобілів, включаючи мінівен класу люкс. В останньому випадку це буде первісток з таким типом кузова в модельній лінійці Volvo, але азійським клієнтам він має сподобатися.

Як пояснює Reuters, марка Volvo взяла на себе зобов'язання повністю перейти на випуск електромобілів до 2030 року. На ринку Австралії вона навіть збирається випередити графік, залишивши в асортименті моделей, що продаються, тільки електромобілі вже з 2026 року. За словами обізнаних джерел, електричний мінівен Volvo використовуватиме платформу, на якій машину з аналогічним типом кузова випускає марка Zeekr, що належить тому ж китайському концерну Geely.

Співплатформенний Zeekr 009 вже пропонується в Китаї за ціною близько $74 000 і має в своєму розпорядженні три ряди сидінь. На азійських ринках мінівени з розкішними роздільними сидіннями другого ряду вважаються альтернативними лімузинам, а тому дуже потрібні у заможної публіки. Розробкою майбутніх моделей Volvo тепер займається центр у Шанхаї, в якому працюють щонайменше 60 фахівців.

Першим повністю електричним транспортним засобом Volvo вважається кросовер EX90, який у продаж надійде на початку наступного року. Інші моделі марки мають версії на електротязі, але вони також пропонуються як в гібридному варіанті, так і з силовою установкою класичного типу. Як очікується, майбутній мінівен марки Volvo кине виклик канонам дизайну машин цього виробника. Материнська компанія Geely також збирається об'єднати активи з Renault у сфері виробництва ДВЗ та гібридних силових установок. Вона займається розробкою та виробництвом всіх двигунів внутрішнього згоряння для машин марки Volvo.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація