Volvo витратить 1,2 мільярда євро на завод у Словаччині

Volvo витратить 1,2 мільярда євро на завод у Словаччині

01 липня 2022
0

Компанія Volvo планує інвестувати 1,2 мільярда євро у завод із виробництва електрокарів. Перші автомобілі зійдуть з конвеєра в 2026 році.

Volvo був одним з перших автовиробників, які оголосили про поступове припинення використання двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ), кульмінацією чого стало те, що наприкінці цього десятиліття шведська марка перейде виключно на електричні двигуни.

Готуючись до майбутнього з нульовими викидами, компанія, що належить китайському концерну Geely, інвестує 1,2 мільярда євро у новий завод, який збиратиме лише електромобілі. Після довгих пошуків стало відомо, що третій європейський завод фірми буде розташований поблизу Кошице, у східній частині Словаччини.

Об'єкт, який називають найсучаснішою фабрикою, буде зводитися наступного року, коли заплановано початок будівництва. Обладнання та виробничі лінії будуть додані в 2024 році, але серійне виробництво автомобілів заплановано розпочати не раніше 2026 року. Після того, як виробництво буде запущено на повну потужність, воно матиме максимальний річний випуск 250 000 автомобілів.

Не вдаючись у подробиці, Volvo зазначає, що це будуть «повністю електричні» моделі наступного покоління, причому використання слова «повністю», ймовірно, означає, що вони базуватимуться на спеціальній платформі електромобілів. Тобто йдеться не про моделі XC40 і C40 Recharge, що побудовані на платформах, спочатку розроблених для автомобілів з ДВЗ.

До речі, це будуть перші нові виробничі потужності Volvo в Європі приблизно за шість десятиліть, після відкриття фабрики у Торсланда ще в 1964 році та заводу в Генті в 1965 році.

Нинішній виробничий потенціал бренду на Старому Континенті забезпечує загальну річну потужність в 600 000 автомобілів.

Новий завод в Словаччині теж планується побудувати з можливістю подальшого розширення, якщо попит на електрокари буде достатньо сильним для виправдання збільшення виробництва.

Хоча у прес-релізі йдеться лише про «кілька тисяч нових робочих місць», які будуть створені в регіоні, агентство Reuters стверджує, що до 2026 року планується найняти 3300 співробітників.

Із загальної суми інвестицій у 1,2 мільярда євро, близько 20 відсотків покриватиме словацький уряд. Новий завод слугує сходинкою на шляху до кінцевої мети Volvo - стати повністю вуглецево-нейтральною компанією до 2040 року.

Джерело: MOTORCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація