Все про перевірку страхового полісу ОСЦПВ

Все про перевірку страхового полісу ОСЦПВ

20 жовтня 2022
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Страхування автомобіля - обов'язкова процедура в Україні. Закон України «Про обов'язкове страхування цивільноправової відповідальності власників наземних транспортних засобів» регулює питання автострахування в Україні. Покриття відповідальності, що зазначене у страховому полісі, допоможе винуватцеві ДТП сплатити збитки: медичні рахунки потерпілої сторони та збитки, завдані їхньому транспортному засобу внаслідок аварії.

Щоб оформити онлайн страхування за 15 хвилин, Finance.ua запустив сервіс з підбору поліса. Каталог ОСЦПВ - це зручний інструмент для реєстрації застрахованого транспортного засобу у базі МТСБУ. Сервіс оснащений фільтрами для якісного підбору полісу за перевагами водія. Перевірка страхового полісу здійснюється на головному сайті МТСБУ.

Оформлення автоцивілки на офіційних порталах: переваги надійного страхування

Завдяки налаштуванню опцій сервіс Finance.ua формує список відповідних полісів за індивідуальними перевагами водія. Все, що залишається - вибрати компанію та зареєструвати автоцивілку. Водій забезпечує собі:

  1. Захист пасажирів та водія. Страхування допомагає в оплаті медичних рахунків, якщо ви завдали шкоди іншому водію та пасажирам. Поліс забезпечує покриття витрат на відвідування лікарні, лікаря та лікування.
  2. Відсутність штрафів. Виїжджати на дорогу без ОСЦПВ не рекомендується, оскільки поліція може перевірити ваші документи будь-якої миті. Їзда без поліса загрожує штрафами.
  3. Наявність франшизи. Водій може вибрати тип франшизи під час оформлення поліса. ОСЦПВ онлайн пропонує страхування від нещасних випадків на заздалегідь встановлену суму.

Але найголовніше - оформлення страховки через надійних посередників забезпечує легальність та дійсність поліса. Щоб остаточно переконатися у цьому, скористуйтеся опцією перевірки страховки на Finance.ua.

Як перевірити автоцивілку на автентичність

Для перевірки на сайті МТСБУ необхідно ввести дані про серію та номер договору (полісу) ОСЦПВ або транспортного засобу, а також дату, на яку запитуються відомості про поліс, або номер держреєстрації автомобіля.

Номер електронного поліса генерується після оплати. Паперовий поліс можна перевірити на справжність до оплати страховки - дані про бланк потрапляють у базу відразу після того, як надруковані та передані страховим компаніям. При введенні номера поліса в пошуковий рядок можна дізнатися, що поліс знаходиться у страховика (це означає, що база ще не оновилася - на обмін даними між страховою компанією та базою потрібен якийсь час). Статус «надрукований виробником» говорить про те, що такий бланк справді існує.

Джерело: Finance.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація