Встановлено новий світовий рекорд запасу ходу електромобілів

Встановлено новий світовий рекорд запасу ходу електромобілів

08 липня 2023
0

У Німеччині на автодромі Іммендінген встановлено новий світовий рекорд запасу ходу електромобілів. Експериментальний електрокар Eco-Runner XIII подолав 2488,4 км на одній заправці. Про це повідомляється на сайті проєкту.

Eco-Runner XIII - творіння групи студентів технічного університету міста Делфт (Нідерланди). У лабораторії ЗВО створюють прототипи електромобілів з 2005 року, і вони встановили не один світовий рекорд.

Електрокар Eco-Runner XIII - компактний та обтічний одномісний болід. Він повністю виготовлений із карбону і важить лише 72 кг.

Автомобіль оснащений невеликим електромотором, а замість важкої батареї він оснащений водневими паливними комірками, де виробляється електроенергія.

У балоні Eco-Runner XIII зберігається кілограм зрідженого водню. Цього вистачило, щоб протягом 71,5 годин долати кола на автодромі із середньою швидкістю 45 км/год. Протягом цього часу за кермо електрокара сіли 11 різних водіїв. За цей час було витрачено 950 г водню, тобто повного бака вистачило б більше, ніж на 2500 км.

Досягнення Eco-Runner XIII зафіксували представники Книги рекордів Гіннеса. Він став найбільш «далекобійним» водневим електрокаром.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація