Виготовлена мільйонна вантажівка Freightliner Cascadia

Виготовлена мільйонна вантажівка Freightliner Cascadia

27 квітня 2024
0

Freightliner Cascadia став першою вантажівкою важкого класу (Сlass 8) у Північній Америці, виробництво якої досягло семизначної позначки - 1 000 000 одиниць. Ця модель займає лідируючі позиції на ринку завдяки впровадженню постійних інновацій у сфері комфорту, безпеки та економічності. Так, з початку випуску 2007 року витрата палива знизилася на 35% (для моделі четвертого покоління, порівняно з машиною першої генерації).

Cascadia продовжує залишатися першопрохідником у сфері інноваційних функцій у галузі. Наприклад, Cascadia є транспортною базою для ініціативи SuperTruck, багаторічного проекту, спільно фінансованого Міністерством енергетики (DOE), який досліджує технології наступного покоління для важких комерційних вантажівок та потенційну інтеграцію продуктів у cерійні автомобілі.

Акумуляторний електричний Freightliner eCascadia, випущений у 2022 році, сьогодні проїхав понад 6 млн миль з клієнтами з більш ніж 50 автопарків у США. Заглядаючи ще далі в майбутнє, Daimler Truck North America (DTNA) також розробила автономний Cascadia з резервними функціями безпеки, включаючи гальмування і рульове управління.

В даний час готовий до автономного використання Cascadia тестується як безпілотна вантажівка в реальних умовах компанією Torc Robotics, незалежною дочірньою компанією DTNA з 2019 року, встановлюючи стандарти безпеки на дорозі.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація