Виробник акумуляторів CATL виходить на ринок сонячної енергетики

Виробник акумуляторів CATL виходить на ринок сонячної енергетики

30 травня 2023
0

CATL приєднається до Tesla та інших компаній і виходить на ринок сонячної енергетики, який бурхливо розвивається. Це відбувається після того, як компанія CATL стала найбільшим гравцем на ринку акумуляторів для електромобілів шостий рік поспіль.

За повідомленням Bloomberg, CATL вивчає розробку сонячних елементів на основі перовскіту. Інновація є багатообіцяючою, потенційно підвищуючи продуктивність сонячної енергії та знижуючи витрати.

За останнє десятиліття сонячні елементи на основі перовскіту значно вдосконалилися: їхня ефективність зросла з приблизно 3% у 2009 році до понад 25% сьогодні. Однак, все ще існують перешкоди, які необхідно подолати, в тому числі обмежена стабільність порівняно з провідною фотоелектричною технологією (PV).

Хоча ніяких інших подробиць не було запропоновано, CATL заявила: «Ми будуємо пілотну тестову лінію». CATL також підписала угоду про стратегічне партнерство з JA Solar для співпраці та спільного розвитку в галузі фотоелектричної промисловості.

За даними компанії Tesla, яка використовує джерела CATL, в першому кварталі розгортання сонячних електростанцій зросло на 40% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 67 МВт. Найбільший виробник електромобілів в Китаї, компанія BYD, заявляє, що може виробляти близько 5 ГВт панелей щорічно.

Ця новина з'явилася на тлі прогнозу, згідно якого цього року буде розгорнуто рекордну кількість сонячних панелей. Фактично, згідно з новим звітом МЕА, вперше очікується, що інвестиції в чисту енергетику на чолі із сонячною енергією перевищать інвестиції в викопне паливо в 2023 році.

З 2,8 трильйона доларів, які планується інвестувати в енергетику по всьому світу, понад 1,7 трильйона доларів підуть на чисту енергетику, таку як відновлювані джерела енергії, електромобілі та акумуляторні накопичувачі.

За прогнозами BloombergNEF, цього року сонячні електростанції зростуть ще на 36% до 344 ГВт.

Тим часом, як зазначила компанія Tesla у своєму звіті про прибутки за перший квартал, на сонячну енергетику «вплинули проблеми з ланцюжком поставок», які зосереджені в Китаї. Кілька аналітиків та інших організацій заявили про необхідність диверсифікації ланцюжка поставок сонячної енергії.

Для CATL, як для виробника акумуляторів, має сенс зайнятися виробництвом сонячних панелей. Багато домашніх і комерційних сонячних систем зараз поєднуються з акумуляторними батареями (наприклад, Powerwall від Tesla), щоб забезпечити резервну енергію в разі відключення електроенергії.

Маючи достатню ємність акумулятора, CATL матиме можливість створити домашню енергетичну систему «все-в-одному», щоб ще більше збільшити дохід і скористатися двома величезними зростаючими тенденціями в акумуляторних батареях і сонячних панелях.

Джерело: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація