Виробник двигунів Cummins запустив новий бренд - Accelera

Виробник двигунів Cummins запустив новий бренд - Accelera

14 березня 2023
0

Американський виробник двигунів Cummins запустив новий бренд Accelera для свого бізнесу у галузі рішень для електрифікації. З запуском Accelera компанія Cummins також оголошує про низку проєктів, зокрема про запуск 1000 нових електричних шкільних автобусів у партнерстві із Blue Bird.

Згідно з повідомленням, Accelera є новим брендом бізнес-підрозділу Cummins New Power і орієнтована на «ключові галузі» з рішеннями з нульовим рівнем викидів - від комерційного транспорту до хімічного виробництва, а саме: розробка та постачання водневих паливних елементів, акумуляторів, електричних осей, тягових систем та електролізерів, серед іншого, у майбутньому будуть об'єднані в Accelera. Втім, крім акумуляторних електричних додатків Cummins також інвестує в технологію паливних елементів і продовжує свій класичний бізнес двигунів.

Запуск нового бренду Cummins супроводжується оголошенням, що Blue Bird прискорить виробництво 1000 електричних шкільних автобусів у США. Це має відбутися у найближчі 12-18 місяців. Зокрема, виробництво електричних шкільних автобусів має бути «значно прискорено», що має більш ніж удвічі збільшити кількість екологічно чистих шкільних автобусів.

За словами Cummins, Accelera спиратиметься на нещодавні досягнення групи у секторі електромобілів. Поглинання Meritor приблизно в 2022 році і купівля бізнесу комерційних автомобілів у Siemens, яка, у свою чергу, була здійснена через Meritor, були центральними. Як відомо, незабаром після завершення угоди з придбання Meritor компанія Cummins представила на виставці IAA Transportation модель ePowertrain 17Xe від Meritor, оснащену акумуляторною системою Cummins. Серед іншого, пристрій оснащений літій-залізо-фосфатним акумулятором Cummins. Група також продемонструвала в Ганновері свої нові акумуляторні системи NMC: BP95E, термін служби якого на 30% більший, ніж у попередніх моделей, і BP30E, який, за словами виробника, досить компактний для встановлення у більшості комерційних автомобілів.

Компанія також представила свою нову технологію водневих паливних елементів для середніх та важких вантажівок та автобусів, яка доступна у вигляді одинарного або подвійного модуля потужністю 135 або 270 кВт. Cummins працює зі Scania у Європі та Daimler Trucks у Північній Америці над розробкою та інтеграцією цих паливних елементів нового покоління у демонстраційні автомобілі.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація