Виробник електрокарів Faraday Future міг брехати інвесторам про своїх перших клієнтів

Виробник електрокарів Faraday Future міг брехати інвесторам про своїх перших клієнтів

11 квітня 2024
0

Американський стартап в галузі електромобілів Faraday Future стикається не тільки з суттєвою нестачею коштів, а й з внутрішніми конфліктами. Ексспівробітники викрили численні порушення та потенційну брехню інвесторам.

Колишні співробітники компанії Хосе Герреро та Вікторія Ксі стверджують у судових скаргах, що Faraday Future збрехала інвесторам, коли повідомила про чотири перших проданих позашляховики FF91, пише TechCrunch.

Герреро, який був старшим директором із продажу та післяпродажного обслуговування у Faraday Future, і Ксі, що була менеджеркою проєкту виходу на ринок, кажуть, що компанія оголосила про ці постачі до завершення процесу продажу. У трьох з чотирьох випадків за електрокари не заплатили, у четвертому випадку оплата надійшла більш як через 2 місяці. Загалом компанія стверджувала, що за 2023 рік поставила 10 автівок.

Герреро та Ксі кажуть, що деякі співробітники компанії відмовлялися оголошувати про продажі передчасно, і тоді керівництво вдавалося до каральних дій у відповідь. Необхідність збрехати, оголосивши про продажі, пояснювали прагненням підвищити ціну акцій компанії.

Ба більше, Герреро та Ксі заявляють, що Faraday Future постачала авто першим клієнтам, не виконуючи перевірку транспортних засобів перед цим. Крім цього, вони наголошують, що авто постачалися з програмним забезпеченням, схваленим не для дорожнього руху. Обидва співробітники також кажуть, що були звільнені на знак помсти за те, що не замовчували ці проблеми.

У новій справі також розкривається, що засновник компанії Цзя Юетін нібито продовжує контролювати її, попри те, що його відсторонили у 2022 році в результаті внутрішнього розслідування щодо завищення кількості попередніх замовлень на транспортні засоби, а також відсутність належного розкриття інформації щодо руху коштів компанії.

Компанія стверджує, що «дуже серйозно ставиться до звинувачень, висунутих попередніми співробітниками у двох позовах», і готова захищатися в суді.

«FF вважає, що має сильний захист від передбачуваних претензій і буде використовувати всі доступні засоби правового захисту, щоб захистити себе та відданих співробітників Компанії від усіх звинувачень», - кажуть представники компанії.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація