Виробник люксових авто Aston Martin залучає 216 млн. фунтів шляхом продажу нових акцій

Виробник люксових авто Aston Martin залучає 216 млн. фунтів шляхом продажу нових акцій

02 серпня 2023
0

Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc ззалучає 216 млн. фунтів стерлінгів шляхом продажу нових акцій, оскільки британський виробник розкішних автомобілів прагне погасити борг під високі відсотки nf зібрати кошти для своєї стратегії електрифікації. Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія розмістила близько 58,2 млн нових звичайних акцій за ціною 371 пенс за штуку, йдеться в повідомленні. Основні спонсори, зокрема консорціум Yew Tree голови правління Лоуренса Стролла, Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, Geely International і Mercedes-Benz Group AG, погодилися на покупку.

Цей крок дозволить Aston Martin погасити свій найдорожчий борг і вийти на стабільно позитивний вільний грошовий потік, заявив Строллі.

У червні Aston Martin заявив, що домовився про співпрацю з Lucid Group Inc., яку також підтримує суверенний фонд Саудівської Аравії, у сфері виробництва електромобілів. Тривалі фінансові труднощі виробника роблять його дедалі більш залежним від партнерів у сфері технологій, які інші автовиробники вважають ключовими для своєї продукції.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація