Виробник причепів Wielton почне виробляти військову техніку

Виробник причепів Wielton почне виробляти військову техніку

04 вересня 2024
0

Провідний європейський виробник причіпних систем Wielton з сусідньої Польщі оголосив про створення нової компанії під назвою Wielton Defense й вже почав під майбутні замовлення виготовляти армійські напівпричепи.

Поштовхом для створення нового підрозділу стали агресивні дії Москви щодо окупації українських земель та її наміри встановити панування на європейському континенті.

Масштабна модернізація армії, як пише IntermodalNews, показала велику потребу в спеціалізованому колісному транспорті, що й спонукало створення Wielton Defense.

Новий підрозділ зосередиться на виконанні військових замовлень. В номенклатурній палітрі будуть низькорамні напівпричепи, спеціальні конструкції, контейнери, а також субконтейнерні напівпричепи та класичні дишлові причепи. Як повідомляється, деякі конфігурації будуть великогабаритними, що також дозволить перевозити важкі гусеничні машини.

Перший зразок нової причіпної системи дебютував на відкритті Міжнародної виставки оборонної промисловості (MSPO) у Кельце. Там нова компанія показала свій шестивісний напівпричіп LB6.

Такий напівпричіп спроможний перевозити 85-тонний транспортний засіб чи іншу установку, обладнання такої ж маси й значних габаритних розмірів. Окрім цього, завод-виробник зробив в конструкції спеціальні кріплення для фіксації 20- або 30-футових контейнерів.

Загальна довжина транспортного засобу становить 14,77 метра, з яких 11 метрів припадає на корисну площу вантажної частини причіпної системи. Високу маневровість при транспортуванні забезпечать чотири гідравлічно керовані осі в задній частині.

Щоправда, на терені військових замовлень новоствореному підрозділу Wielton Defence доведеться сильно конкурувати з іншими польськими виробниками причепів та військових кузовів. З-поміж таких варто назвати Autobox, Demarko та Dobrowolski, що більш відомі поставками не стільки для цивільних проектів, скільки для військових.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Wielton

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація