Виробництво Fisker Pear EV відкладено на невизначений термін

Виробництво Fisker Pear EV відкладено на невизначений термін

03 березня 2024
0

Fisker відклав усі майбутні автомобілі до укладання нового партнерства. Наразі ведуться переговори з великим автовиробником щодо інвестицій. Йдеться про вкладення як у саму компанію, так і у спільну розробку однієї або кількох платформ для електромобілів та виробництво у Північній Америці. Про це під час звіту про фінансові результати повідомив генеральний директор та засновник компанії Хенрік Фіскер.

З ким саме ведуться перемовини, він не поточнив, але підтвердив, що це Foxconn. Зі слів Хенріка Фіскера, невдалі переговори про спільне виробництво в Північній Америці поклали край відносинам із тайванською компанією.

Грошові резерви, що залишилися, Fisker направляє на нарощування виробництва електричного кросовера Ocean та випуск подальших оновлень програмного забезпечення. Складання автомобіля налагоджено на площах контрактного виробника Magna Steyr в Австрії.

Постачання Fisker Ocean розпочалося наприкінці минулого року. Станом на 1 січня 2024 року випущено 10 193 кросовери та доставлено 4900 до 12 країн. Збитки компанії в четвертому кварталі минулого року склали $463,6 млн за виторгу $200,1 млн. З початку цього року вдалося зібрати від 20 до 22 тисяч Ocean.

Раніше Фіскер повідомив, що виробництво нового «бюджетного» кросовера Fisker Pear розпочнеться у лютому 2025 року. А в «самому кінці» року планували розпочати постачання клієнтам.

Нові терміни запуску моделі не озвучуються. У той же час, робота над електричним пікапом Fisker Alaska продовужується, але його доля залежить від успіху нового стратегічного співробітництва.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація