Вживаний Mercedes-AMG One продають за 5,45 мільйона доларів

Вживаний Mercedes-AMG One продають за 5,45 мільйона доларів

24 січня 2024
0

Дилер екзотичних автомобілів F1rst Motors виставив на продаж вживаний Mercedes-AMG One. Цьому автомобілю належать рекорди кіл Нюрбургрингу, Монца та інших легендарних трас. Частково саме цим і пояснюється цінник у 5,45 мільйона доларів.

Жодних технічних подробиць про гіперкар дилер не надав, але при цьому стверджує, що на одометрі у нього нуль. Але це навряд відповідає дійсності. Також немає офіційної інформації про початкому вартість автомобіля. Mercedes-Benz ніколи не озвучував її, але у звітах йдеться про цінник від 2 до 3 мільйонів доларів.

Враховуючи, що серійне виробництво Mercedes-AMG One почалося у березні 2022 року, авто ще немає двох років. Також ексклюзивності гіперкару додає той факт, що він не продавався на ринку США. Плюс до цього Mercedes-Benz не дозволяє покупцям продавати AMG One, але, схоже, власнику цього автомобіля байдуже.

Mercedes-AMG One оснащений «формульним» силовим агрегатом. У гіперкар він складається з 1,6-літрового турбованого V6 та чотирьох електродвигунів. Сукупна потужність агрегатів - 1049 к.с. Ємність тягової батареї - всього 8,4 кВт.год, що дозволяє проїжджати до 30 км на електротязі.

З місця до 100 км/год німецький гіперкар прискорюється за 2,9 секунди, до 200 км/год - за 7,0 хвилин. Максимальна швидкість в 352 км/год ставить його на один щабель з Ferrari LaFerrari та McLaren P1, одними з найшвидших автомобілів у світі.

Наклад Mercedes-AMG One обмежений 275 одиницями. Серед власників гіперкару пілоти «Формули-1» Валттері Боттас та Ніко Росберг. А у його розробці брав участь гонщик «формульної» команди Mercedes, семиразовий чемпіон світу Льюїс Хемілтон.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація