Wave Nickel збудує в Техасі завод з виробництва акумуляторів

Wave Nickel збудує в Техасі завод з виробництва акумуляторів

25 серпня 2023
0

Компанія Wave Nickel, що базується в Люксембурзі, що використовує мікрохвильові технології для добування металів, планує побудувати переробний завод в Техасі, щоб задовольнити попит на ключовий компонент акумуляторів для електромобілів.

Генеральний директор Wave Nickel Густаво Еміна заявив, що завод вироблятиме сульфат нікелю для акумуляторів електромобілів.

«Для США стало питанням національної безпеки гарантувати постачання стратегічних корисних копалин, що привернуло нашу увагу», - сказала Еміна. «Грошей багато, а проектів мало».

Wave Nickel, якій також належить нікельова копальня в Бразилії, очікує, що розробка об'єкта в США займе близько чотирьох років. Переробний завод отримуватиме сировину з ще не побудованого бразильського підприємства, яке використовує мікрохвилі для отримання змішаного гідроксидного осаду, сировини, що використовується для виробництва сульфату нікелю.

За словами генерального директора, до 2028 року компанія розраховує виготовити 40 тис. тонн осаду, що достатньо для виробництва 20 тис. тонн нікелю.

Стартап контролюється New Wave, холдинговою компанією, де сім'я покійного норвезького підприємця Ерлінга Лорентцена - піонера целюлозної промисловості Бразилії - є мажоритарним акціонером.

Материнська компанія, яку курує Еміна, також володіє компанією Wave Aluminium, яка використовує мікрохвилі для добування корисних копалин з глиноземних холстів. Група будує заводи з переробки бокситів на підприємстві Norsk Hydro ASA в Алунорті у Бразилії.

Джерело: Bloomberg

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація