Xiaomi почав випробування у Китаї автомобілів на автопілоті

Xiaomi почав випробування у Китаї автомобілів на автопілоті

12 серпня 2022
0

Засновник та генеральний директор компанії Xiaomi Лей Цзюнь розповів, що компанія проводить тестування на дорогах Китаю 140 прототипів автомобілів, оснащених системою автономного керування. Серійне виробництво електромобілів заплановано на 2024 рік.

Китайський гігант побутової електроніки Xiaomi має намір активно розвивати свій новий автомобільний напрямок. Навесні минулого року керівництво компанії оголосило про плани виходу на автомобільний ринок і вже інвестувало у створення виробничих потужностей для випуску електромобілів $10 млрд. За словами керівника Xiaomi Лей Цзюня, лише над системами автономного управління працює 500 співробітників, а на дослідження цієї технології спрямовано $490 млн.

Попри те, що компанія ще не отримала необхідних ліцензій на виробництво автомобілів від відповідних органів Китаю, на околицях Пекіна почалося будівництво автозаводу.

«Труднощі Xiaomi з отриманням ліцензії на виробництво автомобілів у Китаї можуть перешкодити розробці електромобілів і відкласти їх дебют, запланований на 2024 рік, - коментують аналітики Bloomberg Intelligence Стівен Ценг та Шон Чен. - Затримка може продовжити тягар через величезні витрати, а також інвестицій в основні засоби та може вплинути на його частку ринку, оскільки сегмент електромобілів Китаю стає все більш переповненим конкурентами Nio, Xpeng і Li Auto, що швидко ростуть».

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація