Які моторні масла категорично не можна змішувати

Які моторні масла категорично не можна змішувати

12 серпня 2022
0

Якщо під час поїздки ви виявили, що рівень мастила в силовому агрегаті знаходиться на критичному рівні або, наприклад, загорівся індикатор аварійного тиску масла на панелі приладів, то потрібно терміново вживати заходів.

Насамперед необхідно переконатися у відсутності течі масла із силової установки. Якщо сильної течі немає, двигун працює рівно, а тяга в межах норми, можна продовжувати рух своїм ходом. Якщо в багажному відсіку немає оригінального масла на доливку, то можна залити перше масло, але обов'язково моторне. Підійде будь-яке, тому що ніяке моторне мастило не принесе такої шкоди, як його недостача.

Діставшись пункту призначення, необхідно дізнатися причину падіння рівня та замінити масло в силовій установці на нове, рекомендоване автовиробником.

Найкращий варіант - возити із собою мінімум літр того мастила, яке використовується у двигуні. Але якщо його немає, то залити масло іншого виробника з рівнем якості та в'язкості не нижче, ніж допустимо для вашого двигуна, абсолютно безпечно, і так можна їздити навіть до наступної заміни.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація