Як перевірити поліс ОСАЦВ на авто?

Як перевірити поліс ОСАЦВ на авто?

23 серпня 2022
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Бувають ситуації, коли необхідно оперативно перевірити дійсність поліса ОСАЦВ, наприклад, якщо ви потрапили в ДТП з вини іншого водія і хочете дізнатися, чи є у нього страховка, або ж давно не оновлювали документ і не впевнені, чи він дійсний.

Є кілька способів дізнатися, чи дійсний поліс ОСАЦВ. Ми розповімо вам про найпростіші та найшвидші.

Спосіб 1: на сайті МТСБУ

Моторно-транспортне страхове бюро України (МТСБУ) - це державний орган, який опікується регулюванням компенсацій під час дорожньо-транспортних пригод. До його компетенції входить і контроль оформлення автоцивілки.

Щоб перевірити, чи дійсна страховка, необхідно зайти на сайт МТСБУ в розділ «Перевірка автоцивілки» та вказати номер поліса чи транспортного засобу, на який його оформлено.

Якщо страховка дійсна, її можна буде побачити в базі. Страховка може виявитися недійсною, якщо її термін дії минув (поліс дійсний 12 місяців).

Спосіб 2: уточнити у страховій компанії

Можна дізнатися, чи актуальна ваша страховка, через службу підтримки страхової компанії.

Для цього необхідно набрати страхову за діючим номером або написати у чат підтримки. Представник служби підтримки уточнить статус вашої автоцивілки і коли її необхідно буде оновити.

Якщо потрібно оновити поліс, можна придбати ОСАЦВ онлайн на Finance.ua. На цьому сайті зібрано найкращі пропозиції на ринку серед перевірених страхових компаній.

Оформлення ОСАЦВ на Finance.ua займе всього кілька хвилин, і поліс надійде вам на пошту.

Спосіб 3: перевірити за VIN-кодом

Якщо ж потрібно перевірити наявність автоцивілки не на своє авто, а на чуже, це можна зробити за допомогою VIN-коду - унікального шифру, що складається з 17 цифр. Він містить усю інформацію про марку машини, її характеристики та рік випуску.

Таблички з VIN-кодом зазвичай розташовані поруч із сидінням і під кріслом водія, а також під капотом.

Джерело: Finance.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація