Як продати машину після аварії?

28 грудня 2021
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Після ДТП у вас може з'явитися бажання швидше позбавитися пошкодженого автомобіля. Причина: неприємні спогади про те, що сталося, або необхідність термінової купівлі нового транспортного засобу. Як продати биту машину на ходу чи не на ходу в стислий термін і вигідно?

Як вигідно продати биту машину: чи варто робити ремонт?

Не йдеться про пошкодження, що вимагають легкого косметичного ремонту. Зазвичай, з такої причини ніхто не намагається збути своє авто. В інших ситуаціях стоїть питання, чи вигідно ремонтувати машину чи краще продавати як є?

Експерти радять: позбавляйтеся автомобіля без попередніх вкладень, якщо у вас немає критого місця для зберігання або часу/грошей на ремонт. Вуличне зберігання є небезпечним, а затримка з ремонтом може погіршити стан транспортного засобу.

Також підрахуйте, скільки може обійтися відновлення. Досвідчені автолюбителі дають цінну рекомендацію, як вигідно продати биту машину: витрати на ремонт не повинні перевищувати 35% від суми оцінки автомобіля.

Обов'язково враховуйте, що покупець торгуватиметься. Тому додайте до вартості ще +5%, які ви готові скинути заради лояльного клієнта.

Як продати биту машину на ходу: чи витрачати гроші на оцінювача?

Як правильно продати авто після ДТП? Дотримуватись чіткої схеми: не ігнорувати послугу оцінки машини, виконати передпродажну підготовку, скласти гарне рекламне оголошення.

Знайти покупця - найголовніша складність. А якщо йдеться про битий транспортний засіб, нехай навіть на ходу, завдання ускладнюється ще більше. Швидше за все, власнику не вдасться переконати покупця, що в оголошенні вказані всі пошкодження та прихованих дефектів немає. Допомогти підтвердити слова може незалежна експертиза. Але важливо пам'ятати, що вона вартує грошей.

Подумайте, чи готові ви вкладати кошти в оцінку та передпродажну підготовку машини, а також свій час у розміщення рекламного оголошення та комунікацію з потенційними покупцями? Якщо так, заздалегідь порахуйте, скільки коштуватимуть такі заходи.

Як продати биту машину не на ходу: на розбирання чи запчастини?

Є два способи, як продати бите авто не на ходу: відправити його на розбирання чи запчастини. Ці варіанти застосовні, якщо транспортний засіб після аварії став мало схожим на колишній автомобіль, відремонтувати його немає можливості або за витратами дешевше купити нову машину, ніж відновлювати колишню. Експерти впевнені: не потрібно залишати таке авто на дачі як реліквію – продайте та отримайте хоч якісь гроші.

Коли машина підходить на розбирання, а коли на запчастини:

  • На розбирання. Варіант для тих, чий автомобіль у критичному стані. Тобто уцілілих компонентів немає. Але хоча б невелику суму ви зможете отримати.
  • На запчастини. Деякі вузли та деталі залишилися недоторканими при ДТП. Їх можна продати для використання у ремонті інших транспортних засобів.

Ви можете самостійно розібрати машину та продавати деталі. Але немає гарантії, що вдасться продати все. Швидкий і зручний спосіб, як продати розбитий автомобіль - віддати його на запчастини цілком одній фірмі. На даний момент існує багато спеціалізованих компаній, наприклад TopVykup, готових забрати авто не на ходу вже через кілька годин після вашого дзвінка.

Кому та куди можна продати авто після ДТП

Існує кілька сайтів, через які купують та продають транспортні засоби в будь-якому стані. Просто розмістіть свою пропозицію з позначкою, що автомобіль після аварії, і чекайте на звернення потенційних покупців.

Будьте готові брати активну участь у продажу: привести машину до ладу, спілкуватися із зацікавленими особами, проводити покази. І враховуйте, що продаж за оголошенням зазвичай вимагає декількох місяців.

Є варіант, де продати бите авто можна практично блискавично. Звертаючись до компанії, що спеціалізується на автовикупі, власник позбавляє себе клопоту з продажу. Компанія проводить безкоштовну оцінку транспортного засобу, безкоштовно забирає машину на евакуаторі, самотужки переоформлює документи завдяки штату юристів. Угода зазвичай займає 1-3 дні від звернення.

Висновки: куди подіти биту машину?

Де можна продати биту машину, якщо вона не на ходу і нікому не потрібна? Як позбавитися автомобіля після серйозного ДТП максимально швидко і безтурботно? Щоб не витрачати час та сили на розбирання авто, рекламування та покази, можна звернутися до спеціалізованої компанії. Це менш вигідно (хоча не завжди), зате просто і швидко. Особливо, коли самостійний продаж не вдався.

Спеціалізована компанія вже має всю інфраструктуру для роботи з вашим авто: оцінювачі, евакуатори, юристи. Звернувшись у таку фірму, ви можете позбутися своєї аварійної машини вже до кінця дня.

Джерело: TopVykup

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація