Ювілейний автосалон у Женеві пройде без німецьких брендів, але з китайськими

Ювілейний автосалон у Женеві пройде без німецьких брендів, але з китайськими

28 жовтня 2023
0

2024 року Женевському автосалону виповнюється 100 років. Але далеко не всі європейські бренди розділять із ним це свято. За ті чотири роки, в які автошоу не проводилося через пандемію Covid-19, деякі виробники почали використовувати для презентації та просування своїх новинок соціальні мережі. Саме це стало причиною відмови від виставки.

Як повідомило видання Automotive News Europe, приїхати до Женеви вже відмовилися Audi, BMW, Mercedes-Benz та Volkswagen. Інші бренди німецького концерну VW такі як Skoda, Seat/Cupra та Porsche остаточного рішення ще не ухвалили.

За деякими даними, не з'являться в Женеві бренди альянсу Stellantis. Зокрема відвідувачі шоу не побачать новинки Citroen, Fiat, Peugeot та Opel. Зі слів голови альянсу Карлоса Тавареса, це рішення ухвалено виключно з метою економії коштів.

Поки свою участь у виставці підтвердила тільки Renault. Французька марка має намір з'являтися на всіх основних регіональних автосалонах, включаючи Женевський та Паризький.

Компенсувати відсутність європейських виробників організатори Женевської виставки планують за рахунок китайських компаній. Як повідомляється, перемовини щодо участі ведуться з двадцятьма брендами. Очікується, що дві третини із них привезуть свої автомобілі на європейське автошоу. Воно пройде з 26 лютого по 3 березня 2024 року у виставковому центрі Palexpo, розташованому поряд із міжнародним аеропортом Женеви.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація