З конвеєра зійшов останній седан Mitsubishi Lancer

З конвеєра зійшов останній седан Mitsubishi Lancer

06 липня 2024
0

Mitsubishi остаточно попрощалася із седаном Lancer. У Тайвані завершилося виробництво «бюджетника» Grand Lancer, який являє собою модернізовану чотиридверку зразка 2007 року. Продажі седана Mitsubishi залишалися стабільними, але випуск комплектуючих для відносно невеликого (і єдиного) ринку став економічно недоцільним. Наступника у Lancer не буде. В майбутньому знамените ім'я можуть присвоїти електричному кросоверу.

Історія Mitsubishi Lancer могла завершитися у 2017 році, коли у з виробництва зняли «глобальний» седан. Однак у Тайвані модель не лише залишилася, а й пережила серію оновлень. У результаті салон отримав портретно-орієнтований сенсорний екран мультимедіа, з'явилися раніше небачені налаштування, а інтер'єр серйозно переробили - змінилися всі зовнішні панелі!

Вибирати техніку не доводилося: «бюджетник» довго випускався з атмосферним 1,8-літровим двигуном (138 к.с., 175 Нм) та варіатором. Функціонал Grand Lancer не видавав модель 17-річної давності: додали помічники активної безпеки, цифрову панель приладів, двозонний клімат-контроль.

До речі, нещодавно Mitsubishi спробувала запатентувати права на поєднання Lancer Sportback, що опосередковано натякає: під старим ім'ям може з'явитися нова модель. Ймовірно, «Лансером» назвуть електромобіль. За чутками, це може бути або кросовер, або хетчбек - аналог Nissan Leaf.

Джерело: Мотор
Фото: Top Gear

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація