За електричним Cadillac Celestiq вишикувалася черга на 18 місяців вперед

За електричним Cadillac Celestiq вишикувалася черга на 18 місяців вперед

22 січня 2024
0

Cadillac Celestiq запущено у серійне виробництво, більш як через рік з моменту його офіційного дебюту в жовтні 2022 року. За даними GM Authority, першу партію Celestiq почали збирати вручну в Глобальному технічному центрі GM в Уоррені, штат Мічиган, очікується, що річний обсяг виробництва складе від 100 до 150 автомобілів.

Стартова ціна Celestiq складає близько 340 000 доларів. Незважаючи на високу ціну, у Cadillac заявили, що річний запас Celestiq був розпроданий у грудні минулого року, а черга вишикувалася на 18 місяців.

Щоб задовольнити потреби клієнтів, Cadillac надає велику кількість варіантів налаштування Celestiq і навіть дозволяє клієнтам висунути будь-які персоналізовані вимоги. Виробник дотримується принципу «ніколи не відхиляти запити клієнтів» і не шкодує жодних коштів.

Celestiq заснований на платформі GM BEV3 та архітектурі Ultium EV, яка використовується в таких моделях, як GMC Hummer EV та Honda Prologue. Цей ультра-розкішний електричний седан оснащений акумуляторною батареєю ємністю 111 кВт.год та двома електродвигунами, які виробляють 600 к.с. і дозволяють розганятись від 0 до 96 км/год за 3,8 секунди.

Запас ходу сягає 482 км. Використовуючи систему швидкого заряджання постійним струмом потужністю 200 кВт, поповнення запасу ходу на 125 км займає лише 10 хвилин.

Дата постачання першої партії Celestiq ще не встановлена, але очікується, що продажі розпочнуться протягом року. Celestiq складе конкуренцію Rolls-Royce Spectre EV на ринку електричних седанів ультра-люксів.

Джерело: iXBT.com
Фото: ITHome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація