Запущено перший надпотужний повербанк на основі автобусних акумуляторів

Запущено перший надпотужний повербанк на основі автобусних акумуляторів

07 грудня 2023
0

У Ганновері відкрилася перша у світі система зберігання електроенергії на основі акумуляторних батарей, які вже відслужили свій термін на електробусах Mercedes-Benz eCitaro. Проект GUW+ реалізований за участю місцевого оператора громадського транспорту Ustra та компанії-партнера Mercedes-Benz Buses. Розробкою системи накопичення енергії займалася компанія Mercedes-Benz Energy GmbH.

Через п'ять-шість років експлуатації на електробусах у батареях зазвичай залишається близько 80% їхньої початкової ємності. Задля збереження належних характеристик громадського транспорту акумулятори підлягають заміні. Однак такі батареї ще цілком підходять для стаціонарного використання протягом 10 років.

У даному випадку на першій станції зберігання енергії в Ганновері, своєрідному повербанку ємністю 500 кВт.год, задіяно 28 батарей NMC від електробусів eCitaro. На свою пікову потужність вона повинна вийти до кінця 2026 року, після введення в експлуатацію всіх намічених 49 електробусів eCitaro. У результаті станція включатиме вже 490 батарей, що повністю закриє потреби Ustra у зарядці всіх власних електробусів та легкого рейкового транспорту.

Проект GUW+ фінансується Федеральним міністерством цифрових технологій та транспорту Німеччини (BMDV) у рамках Директиви про фінансування електромобільності. Сьогодні також опрацьовується питання про застосування аналогічних накопичувальних електростанцій в інших формах. Це можуть бути контейнери для зміни локації, станції для заряджання муніципального транспорту, у тому числі електромобілів співробітників. Також є ідея щодо об'єднання таких надпотужних «повербанків» із фотоелектричними панелями для живлення тих чи інших підприємств.

Джерело: Авто Центр
Фото: Daimler Truck

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація