Завод Lada в Іжевську відновив роботу

Завод Lada в Іжевську відновив роботу

30 серпня 2022
0

Завод «Lada Ижевск» повернувся до роботи після багатомісячного простою. Донедавна на підприємстві виготовлялася лише одна модель, Lada Vesta, проте на початку серпня АвтоВАЗ оголосив про перенесення збірки Вести у Тольятті. Як повідомляє прес-служба уряду Удмуртської області, іжевський завод займеться виготовленням кузовних панелей та пластикових деталей для Вести, які потім відправлять до Тольятті. Також опрацьовується можливість виробництва вузлів та агрегатів для автомобілів у рамках програми імпортозаміщення.

У дорожній карті з розвитку заводу передбачений не лише випуск комплектуючих для Vesta, але також підготовка до запуску електричного e-Largus, про який, як і раніше, мало подробиць. Глава Удмуртії Олександр Бречалов запропонував регулярно звіряти графік робіт з керівництвом заводу та представниками профспілки та доручив міністру промисловості та торгівлі республіки Віктору Лашкарьову опрацювати питання організації на іжевському майданчику виробництва вузлів та агрегатів для автомобілів. Про які саме моделі йдеться, не уточнюється.

Нагадаємо, що в Удмуртії невдовзі продуть вибори в «Государственный Совет Удмуртской Республики». Тому «запуск» заводу, можливо, привсячений виключно PR-компанії чинного керівницвта регіону.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація