Zeekr заборонив продавати свої автомобілі у РФ та Білорусі

Zeekr заборонив продавати свої автомобілі у РФ та Білорусі

21 червня 2024
1

Китайський виробник електромобілів Zeekr, який належить холдингу Geely, заборонив продавати свої автомобілі в країні-агресорі РФ та її сателіті - Білорусі.

Варто зазначити, що Zeekr офіційно не представлений у РФ, а електромобілі китайської марки привозять туди через фізичних осіб. Що ж до Білорусі, то в середині березня електромобілі Zeekr до цієї країни почали постачати офіційними каналами. Їх продають у мінському дилерському центрі, у цих машин перекладена на російську мультимедійна система та діє гарантія.

Якщо ж РФ та Білорусь порушать цю заборону, з 1 липня Zeekr може дистанційно відключити всім ввезеним машинам мультимедійну систему, що перетворить їх на «цеглини». Точніше, їхати машина зможе, але її функціональність буде суттєво обмежена.

На такий крок Zeekr пішов, вочевидь, щоб не потрапити під санкції, адже марка активно розвиває свою мережу в Європі, де бачить для себе великі перспективи. Заради цього китайці готові пожертвувати ринками країн третього світу, які стають ізгоями для цивілізованого суспільства.

Джерело: АвтоСвіт
Фото: Zeekr

Обговорення новини

Andriy86  

Хитрожопі китайці скоріш за все придумали схеми обходу своїх же санкцій.

+2-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація