Зібрано перший електричний Chevrolet Blazer

Зібрано перший електричний Chevrolet Blazer

01 липня 2023
0

На заводі General Motors Ramos Arizpe у Мексиці стартувало серійне виробництво електричного Chevrolet Blazer. Першим із конвеєра зійшов електрокросовер кольору Riptide Blue Metallic. Також новинку можна замовити у кольорі Sterling Grey Metallic.

Chevrolet Blazer EV побудований на платформі Ultium, розробленій GM спеціально для електромобілів. Кросовер доступний у чотирьох комплектаціях, але цього літа запропонують лише дві: 2LT та RS. Восени у продажу з'явиться топова версія SS, а найдешевша комплектація 1LT стане доступною на початку 2024 року. Також у кросовера є поліцейська версія Police Pursuit Vehicle (PPV).

Перший товарний екземпляр, фото якого було опубліковано на неофіційній сторінці заводу Ramos Arizpe, виконано в комплектації RS. У нього затемнена решітка радіатора та 21,0-дюймові колісні диски. Покупці RS-версії можуть обирати між переднім, заднім та повним приводом. Інформації про ємність тягової батареї немає, але запас ходу обіцяно на рівні 515 км.

У топової модифікації SS кросовер пропонує 565 к.с. та 879 Нм крутного моменту. У режимі WOW (Wide Open Watts) автомобіль прискорюється від 0 до 96 км/год за 4,0 секунди.

Базова версія Chevrolet Blazer EV коштує від 44 995 доларів. Цінник Blazer EV 2LT стартує від 47595 доларів, а RS - від 51 995 доларів, включаючи збори за доставку. Топовий SS коштуватиме мінімум 65 995 доларів. Весь тираж 2023 року було розпродано ще до кінця 2022-го. Коли GM знову відкриє бронювання, поки не відомо.

Як заявила нещодавно голова GM Мері Барра, до середини 2024 року концерн побудує понад 400 000 електромобілів та 1 мільйон у 2025 році. Наприкінці минулого року на заводі Factory Zero (раніше Detroit-Hamtramck) розпочалося виробництво електричного Hummer. Нещодавно до нього приєдналися комерційні версії Silverado EV. На початку цього місяця на заводі Ramos Arizpe у Мексиці запустили Equinox EV, поряд із яким тепер збирають Blazer EV. Також Барра натякнула на наступника Bolt EV, виробництво якого завершиться наприкінці цього року.

Джерело: Авто Центр
Фото: GM Authority

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація