Про моторні оливи з дисульфідом молібдену

Про моторні оливи з дисульфідом молібдену

11 квітня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Що ж це за моторні оливи, що містять молібден? Давайте розбиратися разом. Дисульфід молібдену (MoS2) це добре відомий продукт у технічній сфері. Він є високоефективною протизносною присадкою, або, за науковим тлумаченням, «модифікатор тертя». Це з'єднання здатне витримувати величезні тиски в зоні контакту поверхонь деталей, що труться, захищаючи їх від зношування в умовах високих навантажень. Дисульфід молібдену є одним із найважливіших відкриттів в автомобілебудуванні, і його винахід приписується Гансу Хенле, засновнику бренду LIQUI MOLY.

Сьогодні дисульфід молібдену широко застосовується в протизносних присадках, особливо в оливах та мастилах для високонавантажених механізмів. Автомобільний двигун - один із таких механізмів - працює при високих навантаженнях. Дисульфід молібдену, доданий в моторну оливу у вигляді спеціальної суспензії, створює антифрикційну плівку на поверхнях, що труться, що дозволяє знизити коефіцієнт тертя і температуру, запобігаючи при цьому зношуванню і пошкодженню поверхонь.

Ефект від використання моторної оливи з молібденом відчувається одразу після його застосування: звук двигуна змінюється, стаючи тихішим. Це свідчить про зниження механічних втрат. Німецька компанія LIQUI MOLY є одним із провідних виробників олив з молібденом, та їх продукція сертифікована на відповідність високим стандартам енергозбереження.

Моторні оливи LIQUI MOLY з присадкою MoS2 сертифіковані Американським інститутом нафти (API) на відповідність високим стандартам енергозбереження Energy Conserving. Це означає, що використання цих олив дозволяє знизити витрату палива (не менше 1,5%) у різних режимах руху, включаючи міський цикл та періоди старту двигуна.

Високі енерго- та ресурсозберігаючі характеристики моторної оливи LIQUI MOLY MoS2 Leichtlauf SAE 10W-40 були підтверджені численними дослідженнями та тестами. При порівнянні зі звичайними напівсинтетичними оливами класу ACEA A3/B3 з в'язкістю 10W-40, LIQUI MOLY демонструє зниження зношування приблизно на 20%, а коефіцієнта тертя - на 30%. Це важлива відмінність, що дозволяє суттєво подовжити термін служби двигуна. Крім того, температура в зоні тертя може зменшуватися більш ніж на 50 градусів, що сприяє більш ефективній роботі двигуна.

Оливи LIQUI MOLY з дисульфідом молібдену також відрізняються високою колоїдною стабільністю. Це означає, що дрібнодисперсний MoS2, доданий в оливу, залишається у «зваженому» стані протягом усього терміну служби оливи, запобігаючи утворенню осаду та покращуючи її ефективність. Це підтверджено сертифікацією на відповідність вимогам API та ACEA після ретельних випробувань, під час яких олива з MoS2 продемонструвала свою ефективність та надійність.

Хоча вартість напівсинтетичних олив з молібденом від LIQUI MOLY може бути трохи вищою ніж у звичайних олив, це необхідна інвестиція у здоров'я та довговічність двигуна. Адже в даному випадку ви отримуєте напівсинтетичну оливу з властивостями наближеними до повністю синтетичних олив. В результаті автовласники, які дбають про свій транспортний засіб, можуть бути впевнені в надійному захисті та подовженні терміну служби своїх авто.

Замовити моторну оливу з молібденом можна в інтернет-магазині офіційного представника LIQUI MOLY в Україні, з безкоштовною доставкою, по всій Україні, за цим посиланням: https://maslobaza.com/ua/polusinteticheskoe-motornoe-maslo-mos2-leichtlauf-10w40-5l З 18.03.2024 по 21.04.2024 на неї до речі діє акційна пропозиція - 5 літрів за ціною 4-х.

Джерело: Маслобаза

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація