Американці посилюють краш-тести автомобілів

Американці посилюють краш-тести автомобілів

28 лютого 2024
0

У США підвищують вимоги щодо безпеки легкових автомобілів. Тому страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) ускладнює краш-тести машин.

Зміни набудуть чинності поетапно. У 2024 році для того, щоб претендувати на нагороду Top Safety Pick або Top Safety Pick+, потрібно буде пройти бічний краш-тест з більш важким бар'єром, а також об'єднаний тест із запобігання зіткненню з пішоходом у світлий і темний час доби.

Організатори переглянуть ще лобовий тест із невеликим перекриттям. Оцінки з боку водія та пасажира тепер об'єднані в одну категорію

Зміни торкнулися і нагород Top Safety Picks. Для її отримання необхідно пройти оновлений краш-тест із помірним перекриттям. Рейтинг від експертів повинен бути не нижчим за «прийнятний», а для Top Safety Pick+ не нижчим за «добрий».

У IIHS зазначили, що критерії нагородження ґрунтуються на календарному році, а не на році випуску моделі автомобіля. Тобто навіть коли моделі 2025 року почнуть надходити в автосалони наприкінці цього року, то оцінюватимуть їх за правилами 2024-го.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація