Apple розкрила інтерфейс нового CarPlay

Apple розкрила інтерфейс нового CarPlay

11 червня 2024
0

Оновлений Apple CarPlay, попри те, що робота з автовиробниками в сфері розробки нового CarPlay ще триває, заплановане до випуску на цей рік. Презентація ймовірно відбудеться восени під час дебюту нового покоління iPhone.

Компанія вже презентувала перші зображення інтерфейсу нового CarPlay під час WWDC 2024. Як повідомляється, система буде інтегрована в автомобілі нового покоління, і кожен автовиробник матиме можливість налаштувати зовнішній вигляд для збереження власної ідентичності бренду.

Оновлений Apple CarPlay буде унікальним для кожного автомобіля. За інформацією Autoevolution, нова система працюватиме не тільки з головним екраном мультимедіа. На тизерних зображеннях видно, що цифрова панель приладів та екран пасажира (якщо він є) отримають віджети.

Також в систему буде інтегровано Apple Maps. Навігація буде відображатися на цифровій панелі приладів разом з ключовими параметрами, такими як швидкість і рівень заряду батареї. Крім того, CarPlay зможе аналізувати дані автомобіля.

Для цього розробники Apple планують створити відповідний додаток, в якому буде відображатися інформація про роботу різних систем автомобіля та параметри, які можна буде змінити. Кожен автовиробник зможе налаштувати рівень доступних даних і налаштувань.

Крім того, водіям буде доступна можливість налаштувати режим водіння, клімат-контроль та системи допомоги водієві через CarPlay. Власники також отримуватимуть сповіщення про низький рівень заряду батареї або про завершення процесу зарядки.

Повідомляється, що оновлений Apple CarPlay вперше дебютує на моделях Porsche та Aston Martin. Інші автовиробники поки не оголошені, але відомо, що компанія вже проводить перемовини з ними. Більше подробиць стануть відомі восени, коли відбудеться дебют нового покоління iPhone.

Річ у тім, що новий CarPlay 2.0 не є автономною системою і продовжуватиме працювати виключно з iPhone. Також варто зауважити, що ця версія не буде доступна в автомобілях, що вже оснащені поточною версією CarPlay, якщо не буде проведено оновлення обладнання авто, яке може здійснити лише автовиробник.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація