Aston Martin показав найдорожчий супербайк у світі

Aston Martin показав найдорожчий супербайк у світі

10 листопада 2022
1

У лінійці Aston Martin з'явився ще один мотоцикл, створений разом із відродженою Brough Superior. Черговий спільний проєкт двох найвідоміших світових брендів - трековий супербайк AMB 001 Pro.

Другий «двоколісний» Aston Martin являється логічним продовженням нашумівшого AMB 001, також побудованого у співпраці з Brough Superior. Нова Pro-версія на 25% потужніша за базову модель, а за питомою потужністю - 1,28 к.с. на 1 кг - порівняна з болідами Формули-1. Досягти таких результатів вдалося за рахунок нового дизайну, покращеної аеродинаміки та більш потужного двигуна V-twin.

AMB 001 Pro зберіг шасі із фрезерованого алюмінію. Вуглепластикове обваження та двигун виконують роль структурних елементів. Подвійна вилка та алюмінієвий маятник оснащені моноамортизатором із роздільними регулюваннями стиснення та відбою. Новий передній обтічник спрямовує потоки повітря до «динамічного візора», огинаючи мотоцикліста. Одразу за сидінням встановлено «плавник», який допомагає стабілізувати задню частину байка на високих швидкостях. Мотор V-twin об’ємом 997 куб. см відрізняється мокрими гільзами циліндрів та картером із цільної заготовки. Віддача агрегату - 225 к.с. Коробка - шестиступінчаста з прослизаючим зчепленням APTC.

Мотоцикл пофарбований у поєднання зеленого Aston Martin Verdant Jade, чорного Cerakote та кислотно-жовтого Photon Lime. На «носі» та бензобаку - логотипи, виконані методом хімічного травлення. Вони на 30% тонші за людське волосся і на 99,4% легші за звичайні.

Загалом планують випустити 88 екземплярів AMB 001 Pro. Кожен байк зберуть вручну у майстерні Brough Superior у французькій Тулузі. Перші клієнтські мотоцикли будуть готові у четвертому кварталі 2023 року.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Andriy86  

Як унікальний витвір мистецтва, досить цікавий екземпляр (як і більшість кастомних байків). Але не можу впевнено сказати, що він красивіший за Panigale V4 або Street fighter.

+1-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація