Aston Martin відновив концепт-кар Bulldog

Aston Martin відновив концепт-кар Bulldog

31 травня 2022
0

У рамках конкурсу автомобільної елегантності Concorso D'Eleganza at Ville D'Este у 2022 році в Італії на озері Комо відбувся публічний дебют єдиного у світі Aston Martin Bulldog. Концепт-кар 40-річної давності відновлював колектив спеціалістів упродовж кількох років. Після прем'єри автомобіля на виставці класичних машин унікальну дводверку не запруть у приватній колекції, а відправлять на їздові випробування в гонитві за рекордом швидкості, для якого і створювався спорткар.

Робота над Aston Martin Bulldog почалася в 1977 році - марка збиралася побудувати найшвидший автомобіль свого часу, для чого розробила купе з незвичайним клиноподібним силуетом. Оснащений 5,3-літровим турбомотором V8 потужністю 608 кінських сил суперкар його творці збиралися розігнати до 200 миль на годину (322 кілометри на годину), але в результаті в 1979 на полігоні MIRA вдалося розвинути тільки 307 кілометрів на годину.

Крім того, що запланований швидкісний рубіж не підкорився, не втілилися в життя та сподівання побудувати від 15 до 25 екземплярів Bulldog, який виявився надто дорогим для виробника. Єдиний зібраний суперкар Aston Martin у результаті виявився на десятиліття занедбаним. У 2020 році автомобіль знову повернувся до публічного поля, коли новий власник Bulldog Філіп Сарофім найняв Річарда Гаунтлетта, сина колишнього власника Aston Martin, щоб під його керівництвом реставраційна майстерня Classic Motor Cars з англійського Брідгнорту відновила унікальну машину.

На роботу пішло два роки та більше 6000 годин копіткої праці фахівців, яким доводилося частину компонентів ремонтувати, а частину відтворювати з нуля. На виставці в Італії Aston Martin Bulldog отримав нагороду Coppa d'Oro - премію найкращому автомобілю конкурсу за версією самих учасників виставки - і став наймолодшою машиною, яка була відзначена цим титулом. У 2022 році власник концепт-кара має намір зробити те, що не вдалося творцям суперкара - пройдуть заїзди, в ході яких планується підкорити заповітну позначку 322 кілометри на годину максимальної швидкості.

Джерело: Aston Martin

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація