Австрійська Steyr відмовилася від виробництва ГАЗелей NN

Австрійська Steyr відмовилася від виробництва ГАЗелей NN

13 серпня 2022
0

Steyr Automotive та Група ГАЗ домовилися про співпрацю ще минулого року. За умовами угоди, австрійська сторона мала до 2023 року налагодити виробництво російських моделей ГАЗель NN та Соболь NN для європейського ринку, причому випускати їх планувалося під іншою назвою. З початком військової агресії РФ на території України Steyr призупинила проект, а тепер зовсім розірвав відносини з Групою ГАЗ, пише «Дром» з посиланням на австрійські ЗМІ.

Передбачалося, що ГАЗель NN та Соболь NN у європейській специфікації отримають двигун Volkswagen, а також повністю електричну версію. Крім цих двох моделей, Steyr мала намір випускати і низькопідлогові електробуси GAZ e-Citymax 9 та e-Citymax 12.

Вирішальну роль у відносинах між Steyr та ГАЗом відіграли санкції США, які набули чинності 25 травня та забороняють будь-які угоди з російським холдингом. Формально обмеження поширюються лише на резидентів США, але насправді вони діють всім західних компаній. Іншими словами, європейським фірмам, які продовжують співпрацю з ГАЗом, загрожують вторинні санкції.

З цієї причини на потужностях Групи ГАЗ в Нижньому Новгороді припинилося виробництво легкових автомобілів концерну Volkswagen, а саме Volkswagen Taos, Skoda Kodiaq, Karoq і Octavia. Американські санкції фактично поставили хрест на можливому поновленні збирання іномарок на нижегородському підприємстві.

Джерело: Дром

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація