Автомобі Chery отримають сидіння з катапультою

Автомобі Chery отримають сидіння з катапультою

09 вересня 2022
1

Компанія Chery подала заявку на патент незвичайного пристрою - автомобільного сидіння з катапультою. Воно зможе викидати пасажирів у повітря перед дорожньо-транспортною пригодою: таким чином пасажир залишить машину ще до зіткнення і, ймовірно, опиниться в безпечнішому місці.

У патентному документі зображено звичайне автомобільне крісло з бічною підтримкою та підголівником, але зі «складним» ременем безпеки, що нагадує п’ятиточкові ремені гоночних болідів - з поясною та двома вертикальними лямками. Така конструкція вимагає більше зусиль для застібання, що може відбити бажання нею користуватися з огляду на те, що деякі автомобілісти та пасажири взагалі неохоче пристібаються.

У патенті не враховано низку важливих факторів. Наприклад, не вказано, як крісло-катапульта спрацьовуватиме на автомобілях з жорстким дахом, як поводитиметься при аваріях у тунелях, і як приземлятиметься пасажир. Також невідомо, що буде, якщо машина встигне перевернутися до катапультування.

Не виключено, що пристрій у стилі Джеймса Бонда в майбутньому навіть з'явиться в автомобілях Chery, але поки це лише заявка на патент - одна з багатьох, які виробники подають, але не поспішають застосовувати на практиці. Серед таких - надувні бампери, робот для вигулу собак, дрон, що допомагає їздити бездоріжжям, і навіть відлякувач комарів з визначником статі комах.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

deavy  

Не знаю, хто пор що подумав, але мені відразу на згадку припала гра FlatOut

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація