Автомобіль Xiaomi Modena отримає 1,5-літровий мотор

Автомобіль Xiaomi Modena отримає 1,5-літровий мотор

10 жовтня 2023
0

Як пише видання Carscoops, компанія Xiaomi працює не тільки над електромобілем, а й над гібридною версією зі збільшеним запасом ходу.

Передбачається, що Xiaomi запропонує дві версії свого електромобіля за назвою Modena. У першому використовуватиметься батарея Blade від BYD з архітектурою на 400 В, а у флагманській моделі будуть використовуватися батареї Qilin від CATL ємністю 101 кВт.год з тією ж 800-вольтовою архітектурою.

Покупцям також буде запропоновано гібридну версію з 1,5-літровим атмосферним двигуном або з 1,5-літровим двигуном з турбонаддувом, який працює у зв'язці з великим акумуляторним блоком. Подробиць про запас ходу поки що нема.

Минуло лише два роки з того часу, як Xiaomi вперше оголосила про свій намір випустити електромобіль. Зображення автомобіля проникли в мережу на початку цього року, і місцеві ЗМІ повідомили, що Xiaomi зараз виробляє 50 прототипів щотижня на заводі в Пекіні.

Xiaomi створює Modena як конкурента Tesla Model 3 та BYD Seal. Очікується, що в Китаї він коштуватиме близько 27 тисяч доларів.

Раніше повідомлялося, що Xiaomi набирає інженерів-розробників з досвідом роботи над системами збільшення запасу ходу (EREV) для електрифікованих моделей.

Нагадаємо, що національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 13 квітня внесло китайську компанію з виробництва електронної техніки Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни.

Джерело: iXBT.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація