Micheline протестує безповітряні шини на електромобілях

Micheline протестує безповітряні шини на електромобілях

28 квітня 2023
0

Декілька місяців тому французький постачальник шин Michelin повідомив про тести на довговічність своїх інноваційних безповітряних покришок. Через шість років після того, як проект «Uptis» було представлено та після дванадцяти років внутрішніх випробувань і досліджень, компанія Michelin була готова вивести свій продукт на дороги загального користування, використовуючи фургони доставки експрес-кур'єрської компанії DHL в Сінгапурі, щоб перевірити довговічність цього нового комплекту шин.

Раніше шини випробовували на автомобілях MINI Cooper SE, і вони показали позитивні результати, тому експеримент з комерційними автомобілями був представлений як унікальна можливість з урахуванням визначального фактору: дорожнє покриття в Сінгапурі не такої якості, як у Європі чи Сполучених Штатах.

Розробка шини Michelin «Uptis» стає справжнім викликом, оскільки необхідно враховувати, що її технічні характеристики настільки особливі, що вони повинні, як мінімум, гарантувати бездоганну роботу на всіх типах транспортних засобів. Їх основна перевага - стійкості до проколів і розривів, - дає змогу підвищити безпеку, при цьому майже не потребуючи обслуговування.

Компанія зазначила, що їй необхідно провести додаткові тести на екологічно чистому транспорті. Флоран Менего, голова Michelin, підтвердив цю інформацію: компанія веде переговори з General Motors і Tesla про тест шин «Uptis». Це моделі високого класу, які через велику вагу акумуляторів вимагають шин з більшою стійкістю, особливо на бічних стінках.

При цьому досі невідомо, коли саме безповітряні шини можуть надійти у вільний продаж.

Джерело: SPEEDME

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація