Автомобілі Audi отримають VR-ігри

Автомобілі Audi отримають VR-ігри

06 листопада 2022
0

Ауді обіцяє власникам своїх автомобілів можливість грати у VR-ігри. З'явиться вона вже в середині листопада, але тільки у моделях з мультимедійною системою MIB3 останньої версії. Забезпечить цю можливість інтерактивна ігрова XR-платформа, створена стартапом holoride, одним із співзасновників якого є фірма Audi Electronics Venture. Остання відповідає у Audi за розробки в галузі штучного інтелекту.

На даний момент платформу holoride підтримують моделі Audi A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, Audi e-tron, Audi e-tron Sportback та Audi e-tron GT. Окрім MIB3, в автомобілі має бути активна опція Audi connect Navigation & Infotainment та відключений асистент паркування.

Першою грою, яку матимуть змогу випробувати пасажири цих автомобілів, буде Cloudbreakers: Leaving Haven від студії Schell Games. І це не банальна гра на центральному дисплеї, а метавсесвіт з усіма перевагами доповненої реальності. Але найцікавіше, що картинка, яку гравці бачитимуть у VR-окулярах, миттєво синхронізуватиметься з рухами автомобіля.

Як пояснили в holoride, обробляючи дані бортових систем у реальному часі, система не дає різним органам почуттів посилати у мозок конфліктуючі сигнали. Наприклад, при проходженні автомобілем поворотів бічні перевантаження відповідатимуть тому, що пасажири бачать у окулярах віртуальної реальності. Контент, який реагує на дії людини й рухи автомобіля, розробники називають Elastic Content.

Набір Pioneers Pack для доступу до платформи holoride коштує 699 євро. В нього входять VR-окуляри HTC VIVE Flow, бездротовий геймпад 8BitDo Pro 2 та додаткова лямка для ременя безпеки. Перший рік користування буде безкоштовним. Надалі абонплата встановлена на рівні 178,88 євро на рік або 19,99 євро на місяць. Покупцям обіцяють великий каталог ігор та адаптованих додатків. Також у платформу вбудований інтернет-браузер та функція дублювання екрану смартфона на віртуальний дисплей діагоналлю 180 дюймів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація