Авторинок Індії увійшов до ТОП-3 в світі

Авторинок Індії увійшов до ТОП-3 в світі

14 січня 2023
0

Аналітичне агентство Nikkei провело дослідження із загальносвітових обсягів продажу нових автомобілів. За даними фахівців, вперше в історії Індія опинилась у ТОП-3 країнах за кількістю реалізованих машин. З третього місця південноазіатську державу, в якій попередньо 2022 року продали 4,25 мільйона транспортних засобів, усунула Японію. У лідерах світового рейтингу з великим відривом, як і раніше, залишаються Китай та США.

4,25 мільйона нових автомобілів в Індії продав лише найбільший місцевий виробник Maruti Suzuki. На думку аналітиків, після підрахунку реалізованої продукції інших марок результат виявиться суттєво вищим. При цьому в південноазіатській країні при населенні 1,4 мільярда осіб всього 8,5% сімей мають власні автомобілі. У Японії за минулий рік реалізували 4,2 мільйона транспортних засобів.

Лідерами за кількістю продажів автомобілів, як і раніше, залишаються Китай і США. Незважаючи на те, що точних цифр аналітики не наводять, обидві країни входять до топ-2 із суттєвим відривом. 2021 року в Піднебесній продали 26,3 мільйона автомобілів, тоді як в Америці реалізували 15,4 мільйона машин.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація