Авторинок РФ продемонстрував найгірший результат за останні 22 роки

Авторинок РФ продемонстрував найгірший результат за останні 22 роки

10 січня 2023
0

За 2022 рік у РФ продали 626,3 тис. нових легкових автомобілів. Це одразу на 59% менше, ніж роком раніше. Таку статистику наводить агентство «Автостат».

В умовах санкцій, зупинки заводів та масового покидання автобрендів авторинок Росії продемонстрував рекордне падіння та обвалився до рівня 90-х. Продажі авто склали менше мільйона одиниць уперше з 2000 року.

В останні місяці показники продажів дещо покращилися за рахунок так званих «спрощених» Lada без ABS та подушок безпеки, однак у розрізі року обвал все одно виявився суттєвим.

Саме Lada є лідером ринку за умов відсутності іномарок (за винятком китайських моделей). Усього продано 174,6 тис. цих авто.

Друге місце займає Kia (65,6 тис. авто), а третє Hyundai (54 тис.). Ці бренди продемонстрували падіння порівняно з 2021 роком, адже їхній імпорт і виробництво в РФ зупинилися навесні і потім розпродувалися залишки зі складів.

Не дивно, що найпопулярніші авто в Росії - Lada. Лідером є Lada Granta (87,9 тис. авто), а друге місце посідає Lada Niva Travel (19,3 тис. шт.). Третім став кросовер Chery Tiggo 7 Pro (19,1 тис. шт.).

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація